Horloges met uiteenlopende stijlen en functionaliteiten

      Comments Off on Horloges met uiteenlopende stijlen en functionaliteiten

Het verschil tussen traditionele en sportieve horloges

In de overweging voor een bepaald horloge is het type vaak een belangrijke keuze. Het belangrijkste onderscheid wordt hierin gemaakt tussen traditionele en sportieve horloges. Maar wat zijn dan precies de onderscheidende elementen of factoren? Wat maakt een horloge traditioneel of juist sportief?

Fossil horloges; typisch traditioneel

Typisch traditionele horloges, dat zijn de Fossil horloges bij uitstek. Het ontwerp, afwerking en de gebuikte materialen maken van de Fossil horloges traditionele horloges. Leder, staal en klassieke vormen zoals ronde horlogekasten en tijdaanduiding met romeinse cijfers. Het designs komt daardoor voort uit de klassieke school, en dat is waar Fossil groot mee is geworden. Als we kijken naar de functionaliteiten, dan is ook op dat vlak sprake van traditionele functies, zoals tijdaanduiding, datum en eventueel een chronograaf.

Esprit horloges; traditioneel met een trendy touch

Esprit horloges volgen qua design en ontwerp de lijn van de Fossil horloges. Met dat verschil dat de kleuren en materialen wel vaak voorzien zijn van een trendy touch. Esprit horloges worden niet zelden voorzien van felgekleurde horlogebanden, zoals geel, rood of paars, In combinatie met de wijzerplaat, die vaak cijfer loos is, mogen de Esprit horloges net als wat meer trendy getypeerd worden. De functionaliteiten zijn daarentegen weer regulier van aard, met tijd, datum en soms een chrono.

G-shock horloges, sportieve horloges in de overtreffende trap

Laten we beginnen bij het design van de G-Shock horloges. Deze stralen een en al sportiviteit uit. Het robuuste ontwerp in combinatie met het kunststof materiaal waarin de kast verpakt is en waaruit het de horlogeband bestaat, maakt dat de G-shock horloges een sportieve uitstraling hebben. Daarnaast bieden de G-shock horloges extreem veel functionaliteiten die je bij sportieve prestaties goed kunt gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld een aan timer en kompas. Het shock-bestendige ontwerp zorgt voor de puntjes op i voor wat betreft sportiviteit. G-shock horloges kunnen onder zwaarste omstandigheden een bijdrage leveren aan jouw sportprestaties.

http://www.gshock.com/