Adetec
Image default
Music

Hoe u platenspeler op een soundbar aansluit

Hoe u platenspeler op een soundbar aansluit

Veel mensen genieten van het warme, rijke geluid van vinylplaten, maar weten misschien niet hoe ze hun platenspeler op een soundbar aansluiten. In deze blogpost geven we je een spoedcursus over alles wat je moet weten om het best mogelijke geluid uit je 5.1 opstelling bank tegen muur te halen. Blijf lezen voor meer informatie!

Waarop kan ik een platenspeler aansluiten?

Veel mensen denken dat ze speciale apparatuur nodig hebben om naar vinylplaten te luisteren, maar dat is niet het geval! Je kunt je platenspeler eigenlijk op een willekeurig aantal verschillende apparaten aansluiten, waaronder een soundbar. Het enige wat je nodig hebt is de juiste kabel.

Wat heb je nodig naast een platenspeler?

Om je platenspeler op een soundbar aan te sluiten, heb je twee dingen nodig: een platenspeler phono-voorversterker en een RCA-kabel. Een phono-voorversterker is een apparaat dat het signaal van je platenspeler versterkt zodat het op een hoger volume kan worden afgespeeld. RCA-kabels zijn de standaardkabels die worden gebruikt om audioapparaten met elkaar te verbinden. U zou beide items bij uw plaatselijke elektronicawinkel moeten kunnen vinden.

Een platenspeler met een ingebouwde phono-voorversterker

Als je geen gedoe wilt hebben met het aansluiten van een externe phono-voorversterker, kun je altijd kiezen voor een platenspeler die er een heeft ingebouwd. Dit soort spelers wordt steeds populairder, dus het zou geen probleem moeten zijn om er een te vinden die voldoet je behoeften. Houd er rekening mee dat ze meestal duurder zijn dan traditionele draaitafels.

Waarom voorversterker platenspeler?

Sommige mensen vragen zich misschien af ​​waarom ze überhaupt een phono-voorversterker moeten gebruiken. Heeft de soundbar immers niet al een eigen versterker? Het antwoord is ja, maar de versterker in je soundbar is ontworpen voor digitale signalen, niet voor analoge. Een phono-voorversterker zet het analoge signaal van je platenspeler om in een digitaal signaal dat kan worden verwerkt door de versterker van je soundbar. Zonder dit zou u niets uit uw luidsprekers kunnen horen komen!

Hoe sluit ik een platenspeler aan op de Soundbar?

Je platenspeler aansluiten op je soundbar is eigenlijk vrij eenvoudig. Neem eerst de RCA-kabel en steek het ene uiteinde in de “phono” -uitgang op uw platenspeler. Sluit vervolgens het andere uiteinde aan op de “aux” -ingang op uw soundbar. Zodra alles is aangesloten, zou je goed moeten zijn om te gaan! Als je problemen hebt om geluid uit je systeem te krijgen, zorg er dan voor dat al je kabels goed zijn aangesloten en dat je phono-voorversterker is ingeschakeld.

Verbinding maken via Bluetooth

Als uw platenspeler geen ingebouwde phono-voorversterker heeft of geen RCA-uitgang heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken! Er is nog steeds een manier om hem op je soundbar aan te sluiten. Veel moderne draaitafels worden geleverd met Bluetooth-functionaliteit, wat betekent dat je draadloos muziek van je draaitafel rechtstreeks naar je soundbar (of een ander Bluetooth-apparaat) kunt streamen. Het enige dat u nodig hebt, is een Bluetooth-adapter zoals deze. Sluit hem gewoon aan op de “phono”-uitgang van uw platenspeler en koppel hem vervolgens aan uw soundbar volgens de instructies in de handleiding van de adapter. Zodra alles is ingesteld, zou je via je soundbar naar vinylplaten moeten kunnen luisteren, net als elk ander type audiobron.

We hopen dat deze blogpost je wat nuttige informatie heeft gegeven over het aansluiten van je platenspeler op een soundbar. Zoals je kunt zien, is het eigenlijk vrij eenvoudig… zolang je maar over de juiste uitrusting beschikt! Dus ga je gang en stof die oude platen af ​​- het is tijd voor wat luisterplezier.

https://audiogigant.nl/speakers/platenspeler-aansluiten-op-soundbar/