Adetec
Image default
Home and Garden

Spotjes in houten balken: hoeveel en hoe te installeren?

Spotjes in houten balken: hoeveel en hoe te installeren?

Spotlights zijn een geweldige manier om zowel functie als schoonheid toe te voegen aan uw huis. Ze kunnen worden gebruikt voor taakverlichting, accentverlichting of zelfs algemene verlichting in een kamer. Maar hoeveel spots per m2 heb je nodig voor je houten balk en hoe moet je ze installeren? Lees verder voor enkele tips.

Hoeveel spots heeft u nodig?

Het aantal spots dat u nodig hebt, hangt af van de grootte van uw houten balk en het doel waarvoor u de spots gebruikt. Gebruikt u ze als werkverlichting, dan heeft u één spot nodig voor elke 12 vierkante meter balkoppervlak. Gebruikt u ze voor accentverlichting, dan heeft u één spot nodig per 6-8 vierkante meter balkoppervlak. En als u ze gebruikt voor algemene verlichting, dan heeft u één spot nodig voor elke 4-5 vierkante meter stralingsoppervlak.

LED spotjes inbouwen

LED spotjes inbouwen is relatief eenvoudig, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste, zorg ervoor dat de elektriciteitskast waarin de spots komen te hangen goed geaard is. Ten tweede, gebruik het juiste type draad bij het aansluiten van de spots op de elektriciteitskast. Ten derde, zorg ervoor dat de lampen die u gebruikt geschikt zijn voor het wattage dat nodig is voor het armatuur. En ten vierde, wanneer u gaten boort voor de spots, zorg er dan voor dat u de bedrading achter de muur niet beschadigt.

Tips voor spots in houten balken

Er zijn een paar dingen die u kunt doen voor spotjes in houten balk maken en ervoor te zorgen dat uw spots er op hun best uitzien en optimale verlichting bieden. Ten eerste, verf de afwerking rond de spot met de afwerking van uw houten balk. Op die manier gaat de lamp op in de balk en valt hij minder op. Ten tweede, gebruik heldere lampen in plaats van matte lampen voor een maximale lichtopbrengst. En ten derde, richt de lampen iets omhoog zodat ze gelijkmatig over het oppervlak van de balk schijnen.

Spots zijn een geweldige manier om zowel vorm als functie aan uw huis toe te voegen. Bij een juiste installatie kunnen ze jarenlang probleemloos dienst doen. Neem wel de tijd om ze te installeren en zorg ervoor dat u de bedrading achter de muur niet beschadigt!

https://123lampenshop.nl/handige-tips/spotjes-in-houten-balk-maken/