Adetec
Image default
Beauty and Personal Care

Is een sauna goed om af te vallen?

De sauna kan je helpen bij het afvallen. Regelmatig een bezoekje aan de sauna zorgt er namelijk voor dat je lichaam afvalstoffen kwijt kan raken. De sauna heeft een stimulerende werking op je stofwisseling, waardoor afvalstoffen sneller door het lichaam worden afgevoerd. Dit heeft tot gevolg dat je lichaam over het algemeen beter gaat functioneren. De sauna vormt dus een goede aanvulling op een programma om af te vallen.

Zweten in de sauna

Je verliest gewicht tijdens een saunabezoek doordat je veel vocht kwijt raakt. Als je jezelf zou wegen voor en na de sauna, kan je tot wel 2 kilo lichter zijn door het zweten. Dit gewichtsverlies is echter maar tijdelijk omdat je het vocht weer aanvult door genoeg te drinken. Het is absoluut een must om de vochtreserve aan te vullen. Je lichaam heeft voldoende vocht nodig om vet af te kunnen breken.

Betere doorbloeding

De warmte in de sauna zorgt ervoor dat vaten zich verwijderen en je lichaam beter doorbloed wordt. Deze betere doorbloeding zorgt ervoor dat belangrijke organen, je huid en je spieren beter van zuurstof worden voorzien. Een bezoekje aan de sauna helpt je om vermoeide spieren sneller te laten herstellen, waardoor je het sporten langer vol houdt. Wist je dat een regelmatig saunabezoek je ook helpt om intensief sporten langere tijd vol te houden? Je traint namelijk je hitte tolerantie, waardoor je minder snel vermoeid zal raken tijdens het sporten en langer sportieve prestaties kunt leveren. Door langer te sporten verbrand je meer calorieën en bouw je spieren op. Spieren verbruiken meer energie dan vet. Een win-win situatie dus!

Ontspannen in de sauna

Als je wilt afvallen is een positieve mindset onmisbaar. Voor resultaat dien je jouw gezonde levensstijl namelijk lang vol te houden. Tijdens een dagje wellness kom je helemaal tot rust. Wil jij ook thuis optimaal kunnen ontspannen? Door een jacuzzi te kopen bij Elite Wellness kun jij in het comfort van je eigen huis je lichaam en geest kalmeren.

Detoxen in de sauna

Je lichaam ontgift tijdens een saunabezoek, wat je conditie en gezondheid ten goede komt. Je ontdoet jouw lichaam van gifstoffen zoals E-nummers en geraffineerde suikers. Het zweten tijdens een saunabezoek blijkt een zeer doeltreffende manier om van gifstoffen af te komen.