Adetec
Image default
Home and Garden

5 tips voor een mooie tuin

Wat doet een kunstenaar wiens werk hemzelf niet bevalt? Die pakt er een leeg doek bij en begint opnieuw. Zo zou je het ook moeten aanpakken met een tuin die je niet aanstaat. Leeghalen, inspiratie opdoen, filosoferen en from scratch beginnen. Hoe? We geven je vijf tips voor een mooie tuin.

Tuin ontruimen door Goedkoop Ontruiming

Een half uit elkaar vallend schuurtje, een dode boom, metershoog onkruid en allerlei andere factoren die jouw inspiratie in de weg staan. Om maar in tuinsferen te blijven: je ziet door de bomen het bos niet meer. Alles leeghalen is een behoorlijke klus waarvoor je zelf niet altijd de energie, laat staan tijd, hebt. De tuin ontruimen door Goedkoop Ontruiming is daarom een gouden tip, daarna kun je met frisse moed de boel opnieuw inrichten.

Laat je inspireren op Pinterest

Het kunstzinnige en creatieve sociale medium Pinterest biedt soelaas als je niet meteen een idee hebt welke planten, meubilair en accessoires je in de tuin wilt plaatsen, en in welke kleuren je dat wilt doen. Van loungesets van pallethout tot feeërieke verlichting, van vintage schommelstoel tot mini-moestuintjes, er gaat een wereld voor je open.

Natuurlijke materialen, weinig grijstinten

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen om het echte buitengevoel te versterken. Een terras van grijze tegels is misschien goedkoop en praktisch, het doet vaak aan als een veredelde parkeerplaats. Scoor tweedehands partijen tegels in een warmere kleur op internet. Denk ook aan een houten terras in plaats van tegels: dit is duurzamer en heeft een natuurlijkere uitstraling.

Reserveer ruimte voor je eigen moestuin

Een moestuin, hij werd net al genoemd. Een aantal vierkante meters reserveren voor groenten, fruit en kruiden levert je niet alleen veel tuinierplezier op, het is ook een prima investering en bovendien duurzamer en veel lekkerder. Vergelijk je zelfgekweekte tomaten maar eens met die van de supermarkt!

Richt een oude cementbak in als vijver

Een vijver zorgt voor leven in je tuin. Scoor een oude cementbak of tweedehands vijver en zie hoe er meer leven dus ook sfeer ontstaat. Doe er waterplanten in en zorg voor poelslakken, die houden het geheel algenvrij.