Adetec
Image default
Auto

Alles wat je moet weten over de Renault Zoe

Renault heeft onlangs zijn nieuwe volledig elektrische auto, de Zoe, onthuld, en die trekt veel bekijks. Met een actieradius tot 380 kilometer op een enkele lading en een betaalbaar prijskaartje, is de Zoe klaar om een belangrijke speler te worden op de markt van elektrische voertuigen. Maar wat onderscheidt de Renault Zoe nu precies van de concurrentie? Laten we dat eens nader bekijken.

Wat is de Renault Zoe

De Renault Zoe is een vijfdeurs hatchback die in 2012 voor het eerst op de markt kwam. Hij wordt aangedreven door een lithium-ion batterij en heeft een actieradius tot 380 kilometer op een enkele lading. De Zoe is verkrijgbaar met twee verschillende batterij-opties: 22 kWh en 41 kWh. Opladen gaat simpel met de Renault Zoe thuislader.

De 22 kWh batterij-optie heeft een kortere actieradius van maximaal 240 kilometer, terwijl de 41 kWh batterij-optie een langere actieradius heeft van maximaal 380 kilometer. Beide batterij-opties kunnen worden opgeladen met een standaard huishoudelijk stopcontact, maar het duurt langer voor de 41 kWh batterij opgeladen is dan de 22 kWh batterij.

De Renault Zoe is er in drie verschillende uitrustingsniveaus: Life, Zen, en Intens. Het Life uitrustingsniveau is het basismodel en wordt geleverd

Hoeveel de Renault Zoe kost

De Renault Zoe begint in Europa bij €21.490. De prijs loopt op tot €28.490 voor de Intens uitrustingsklasse.

Hoe hij zich verhoudt tot andere elektrische auto’s op de markt

De Renault Zoe heeft een vanaf prijs die lager is dan bijvoorbeeld die van de Tesla Model 3. Hij heeft daarbij een grotere actieradius dan de Nissan Leaf en de VW e-Golf.

Voor- en nadelen van een Renault Zoe

Voordelen:

– Lage startprijs

– Goede actieradius

– Drie verschillende uitrustingsniveaus om uit te kiezen

Nadelen:

– De batterij doet er langer over om op te laden dan sommige andere elektrische auto’s op de markt

De Renault Zoe is een prima optie voor wie een betaalbare en elektrische auto met lange actieradius zoekt.

https://www.voldt.nl/selecteer-hier-uw-elektrische-auto/renault-laadkabel/renault-zoe-laadkabel