Adetec
Auto

Autoverzekering tips

Net een nieuwe wagen gekocht en op zoek naar een autoverzekering? Of zou je graag van autoverzekering veranderen, omdat je niet blij bent met je huidige verzekering? Ontdek dan hier welke autoverzekering de beste voor je auto is!

 

De soorten autoverzekeringen en hun aanvullingen

 

Misschien is je auto nog niet verzekerd en vraag je je af wat je mogelijkheden zijn. Of misschien ben je al eerder een autoverzekering aangegaan, maar heb je er toen niet zoveel bij stilgestaan. In beide gevallen kan het handig zijn om te weten waaruit je kunt kiezen. Pas dan zal je een autoverzekering kunnen kiezen die perfect bij je auto past!

 

De WA-verzekering

 

Laten we beginnen met de WA-verzekering. De WA-verzekering is de basisverzekering onder de autoverzekeringen. Deze basisverzekering dekt alleen schade die jij aanricht aan andere wagens. Als jouw auto dus schade oploopt tijdens een ongeval, wordt deze niet vergoed. Waarom zou je dan kiezen voor een WA-verzekering? Omdat de WA-verzekering een beperkte dekking heeft, is het ook de goedkoopste autoverzekering die er is. Een WA-verzekering is sowieso verplicht, en vele mensen kiezen om het gewoon bij een WA-verzekering te houden voor financiële redenen. Toch is het in de meeste gevallen beter als je kiest voor een meer gedekte autoverzekering. Ook al zijn die duurder, met tijd sparen ze je geld uit. Wanneer kies je dan wel voor een basis WA-verzekering? De basis WA-verzekering is prima voor auto’s die 10 jaar of ouder zijn of auto’s die toch niet zo kostbaar zijn.

 

Een beperkt casco autoverzekering

 

Als je auto toch al iets meer waard is of hij zo’n 5 tot 10 jaar oud is, dan is een beperkt casco autoverzekering een betere optie. De beperkt cascoverzekering dekt niet alleen schade die jij aanricht aan andere auto’s, maar ook schade die aan jouw auto werd aangericht. Dat kan je na verloop van tijd heel wat geld uitsparen. Als je auto tamelijk kostbaar is en niet zo erg oud, dan loont het wel de moeite om een beperkt casco autoverzekering te overwegen.

 

De allrisk autoverzekering

 

Er is nog een derde optie beschikbaar: de allrisk autoverzekering. Deze verzekering is ideaal voor als je een dure auto aangeschaft hebt. Ook als je auto nog erg nieuw is, onder de 5 jaar, dan is het beter om hem zo volledig mogelijk te laten dekken. Een allrisk autoverzekering dekt schade die je aanricht aan andere auto’s, schade aan jouw auto en schade die je auto opgelopen heeft door slechte weersomstandigheden, diefstal, brand, enzovoort. Een allrisk verzekering dekt niet alles maar wel erg veel!

 

Tips bij het kiezen van een autoverzekering

De leeftijd en de waarde van je auto zijn dus erg belangrijk bij het kiezen van de gepaste verzekering van je auto. Maar er zijn nog een aantal andere dingen waar je op moet letten! Stel nu dat je voor een beperkt casco autoverzekering kiest. Sluit dan niet zomaar blindelings een autoverzekering af met de eerste de beste autoverzekeraar. Zorg ervoor dat je eerst voldoende informatie inwint. Verschillende verzekeraars hanteren namelijk andere prijzen en ook in de dekking kan een verschil zitten. Daarnaast is niet elke verzekering betrouwbaar. Een goede auto verzekering kan je vinden op via Univé autoverzekering.

http://autoverzekering.nl