Adetec
Tourism

De leukste zomervakantie ooit!

De scholen zijn weer begonnen. Toen de schoolvakanties begonnen, waren veel ouders blij dat ze weer een paar weken leuke dingen konden doen met de kinderen. Maar nu de kinderen weer naar school gaan, slaken ze stiekem ook een zucht van verlichting. Want die zomervakantie is eigenlijk best lang. En meestal lukt het niet om langer op vakantie te gaan dan drie weken.  Immers, jullie moeten allebei vrij krijgen van het werk en een langere vakantie is vaak ook te duur. Dat betekent dat er nog drie weken zomervakantie over zijn.

Vaak zijn dat net de weken waarin de vriendjes en vriendinnetjes van je kind op vakantie zijn. Als er niemand is om mee te spelen, ligt de verveling op de loer. Overweeg dan eens een bezoek aan Twente, want hier zijn tijdens de zomervakantie zó veel leuke kinderactiviteiten, dat vervelen haast onmogelijk is. Bovendien ligt Twente lekker dichtbij, dus met een beetje passen en meten kunnen jullie om de beurt met de kinderen op pad.

Leerzame kinderactiviteit in Twente. Boe!

Veel van die activiteiten zijn behalve leuk, ook leerzaam. Neem de rondleiding over zuivelboerderij Kaamps. De boer is trots op zijn bedrijf, waar hij niet alleen melk produceert, maar ook zuivelproducten zoals kaas en yoghurt.  Elke dinsdag geeft hij een rondleiding over het bedrijf. Je komt niet alleen in de stal bij de koeien, maar leert ook hoe kaas gemaakt wordt en hoe een melkrobot werkt.

Spannende kinderactiviteiten in Twente

Even geen zin om iets te leren (het is tenslotte vakantie)? Een dagje Hellendoorn is altijd een goed idee. Avonturenpark Hellendoorn heeft 30 attracties waar je natuurlijk al-le-maal in moet. Onderweg naar huis volgt de evaluatie:  is de Tornado nu spannender, of juist de Wild Waterval?

Leuke dingen doen in Twente

In Twente zijn verschillende organisaties actief die leuke dingen organiseren voor de kinderen. Zo wordt in Enschede al ruim 62 jaar “JeugdViva” georganiseerd. De vrijwilligers van deze organisatie zorgen voor een vakantie-vullend programma, waardoor de kinderen de hele zomervakantie leuke dingen kunnen doen.

Natuurlijk is dit allemaal slechts een tipje van de sluier. Maar één ding is duidelijk, in Twente heb je de hele zomervakantie de allerleukste kinderactiviteiten.

https://www.visittwente.nl/Typisch-Twente/91/Activiteiten-voor-kinderen-om-de-zomervakantie-tot-één-groot-succes-te-maken/