Adetec
Image default
Offers

Drie elementen die jouw woning verduisteren!

Ben jij toevallig je huis aan het inrichting en weet je nog niet hoe jij je kamers wil verduisteren? Dit is natuurlijk lastig! Voor de ene kamer wil je misschien dan ook gordijnen, maar voor de andere kamer juist iets anders. In deze blog bespreken we drie items waarmee je jouw kamers kan verduisteren. Dit zijn gordijnen, jaloezieën en rolgordijnen. Na het lezen van deze blog weet jij precies op welke manier jij jouw ruimtes wil verduisteren. Het ene item is wat stijlvoller, maar de ander is juist weer praktischer. Lees dus verder en ontdek wat bij jou past!

 

Gordijnen

Wanneer je niet opzoek bent naar een praktische maar een stijlvolle oplossing, zijn gordijnen misschien we juiste optie voor jou. Onder de drie besproken items is dit vrijwel de sierlijkste. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en stoffen en zijn al eeuwenlang aan essentieel onderdeel in woonruimtes. Het licht dan ook voor de hand om hiervoor te kiezen. Het is aan de andere kant de minst praktische optie van de drie. Dit maakt het dan ook de beste optie voor in een woonkamer, maar niet voor op een kantoor. Je bent bijvoorbeeld niet zeker van volledig duisternis met gordijnen. Daarvoor zijn dan weer andere items. 

 

Jaloezieën

Zowel op praktisch als stijlvol gebied staan jaloezieën waarschijnlijk tussen de gordijnen en de rolgordijnen. Ze verzekeren je namelijk meer van duisternis dan gordijnen, maar ze hebben iets meer ruimte nodig dan rolgordijnen. Jaloezieën zijn namelijk wat dikker en zwaarder dan rolgordijnen. Aan de andere kant kan je de lichtinval volledig handmatig bepalen met jaloezieën. Zo kan je dus niet enkel voor veel of geen licht kiezen, maar ook voor een hoeveelheid licht daar tussenin. 

 

Daarnaast kunnen jaloezieën een strakke en landelijke uitstraling hebben. Diverse aluminium jaloezieën kunnen zien er strak uit en passen goed in een moderne inrichting. Er zijn ook diverse houten jaloezieën, die juist kunnen zorgen voor een warme en landelijke sfeer in jouw huis. Door deze eigenschappen is de jaloezie een praktische en stijlvol element voor in jouw woning. 

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen nemen de minste ruimte in van de drie opties. Rolgordijnen hangen namelijk als een dunne laag over het raam. Deze dunnen laag kan volledig verduisteren. Het enige nadeel kan zijn dat de zijkanten een beetje licht doorlaten. Van de drie opties zijn rolgordijnen we het saaist. In principe zijn het namelijk dunne plakkaten in saaie kleuren. Dit maakt het geschikt voor een werkruimte, maar misschien niet voor een woonkamer.

 

https://raamdecoratiedeal.com/