Adetec
Image default
Offers

Een gevoelige maag komt niet alleen bij mensen voor

Een veelvoorkomend probleem bij mensen is een gevoelige maag, en dit is in de dierenwereld helaas hetzelfde. De maag van Gevoelige honden kan helaas nog sneller van slag raken, voornamelijk als het voer niet helemaal oké is. Dit is dan ook een vervelend probleem, want honden kunnen je lastig vertellen waar ze last van hebben. Maar voor jou als baasje is dit ook zeer vervelend, je merkt namelijk wel dat de hond ergens last van heeft, maar je weet niet goed wat. Honden kunnen last hebben van allergieën en intoleranties, waardoor de maag en darmen gevoelig worden. Gelukkig zijn er een paar kenmerken wat te maken heeft met een gevoelige maag; het eten van gras, mest of poep. Daarnaast kan ook winderigheid en boeren voorkomen. Als deze symptomen een tijd aan houden is het verstandig om actie te ondernemen, het zou namelijk heel erg zijn voor je hond dat de klachten erger worden. 

 

Dit zijn de kenmerken

Als je hond last heeft van je maag dan kun je dit op een paar manieren herkennen: een opgebolde rug een aangespannen buik en poten die iets te veel onder het lichaam staan. De andere symptomen kunnen het eten van gras zijn, winderigheid, diarree, braken en je hond kan beginnen te kreunen. Maar het kan ook zijn dat je vaak van voeding wisselt en dat de maag daardoor van streek is. Een tip is dus; wissel niet te vaak van voeding en ververs het drinkwater regelmatig. 

 

Bekijk de ontlasting als je aan het wandelen bent

Gelukkig is het mogelijk om aan de ontlasting van de hond te zien of de hond last heeft van zijn maag. Op deze manier kan jij er alvast een beetje rekening mee houden, want een slechte ontlasting is voor niemand een pretje.  Als jouw hond diarree hebt dan weet je het zeker; de maag is van streek

 

Meer informatie nodig?

Het voer is zeer essentieel bij de gevoelige maag van honden. Bellfor is de partij die een ruim assortiment heeft. Het voer van Bellfor is speciaal gemaakt voor honden met gevoelige maag en darmen. Aan de hand van dit voer weet je zeker dat jouw hond binnenkort geen last meer heeft.

 

https://nl.bellfor.info/