Adetec
Image default
Transport and Transportation

Hoe kun je een rolsteiger veilig vervoeren?

Heb je een rolsteiger gekocht, bijvoorbeeld een rolsteiger van rolsteiger.net? Dan loop je misschien tegen het volgende probleem aan; hoe ga je de rolsteiger veilig vervoeren? Je kunt de rolsteiger op verschillende manieren vervoeren en is afhankelijk van of je een kleine of grote steiger hebt gekocht. Over het algemeen geldt dat het lastig is om een rolsteiger veilig te verplaatsen in een bedrijfswagen of auto. Een steigerbok, een steigeraanhanger of een tandemasser biedt dan uitkomst. Wat zijn de verschillende vervoersmogelijkheden voor een rolsteiger? In dit blog vertellen we je er alles over.

Wat zijn de voordelen van een steigeraanhanger?

Als je zo lang mogelijk wilt genieten van jouw nieuwe rolsteiger, dan moet je hier met zorg mee omgaan. Een steigeraanhanger is dan een perfecte oplossing. Je hebt door gebruik te maken van een steigeraanhanger minimale kans op beschadigingen. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit de levensduur van jouw rolsteiger kunt halen. Ook geeft een steigeraanhanger je de mogelijkheid om in één oogopslag te zien of alles nog compleet is en het is een ideale manier voor opslag van de rolsteiger.

Wat zijn de verschillende soorten steigeraanhangers?

Er zijn twee verschillende soorten steigeraanhangers; een open steigeraanhanger en een afsluitbare steigeraanhanger. De afsluitbare variant zou je kunnen voorzien van een sticker met het logo van jouw bedrijf, wat zorgt voor naamsbekendheid terwijl je van de ene naar de andere klus rijdt. Het is ook mogelijk om een hangslot te bevestigen, om te voorkomen dat er steigeronderdelen gestolen worden.

Veilig vervoeren van rolsteigers

Vervoer je regelmatig rolsteigers, dan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Met het oog op de veiligheid mogen auto’s met aanhangers maximaal 90 kilometer per uur rijden. Ook is het belangrijk dat je het materiaal op de steigeraanhanger stevig vastmaakt met sjorbanden. Zo kunnen losse onderdelen, zoals buizen, niet gaan schuiven. Vooral in de bochten is het belangrijk dat je oppast; materiaal kan gaan verschuiven als je een bocht te hard neemt. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig om een rolsteiger te vervoeren, mits deze niet zwaarder is dan 3500 kilogram. Gelukkig zijn de gemiddelde steigers niet zo zwaar!