Kamperen in Frankrijk doe je niet met de Franse slag!

      Comments Off on Kamperen in Frankrijk doe je niet met de Franse slag!

Het is nog niet eens zo lang geleden dat een reis naar Spanje een heel avontuur was. Nog geen dertig jaar geleden was Spanje “ver weg” en gingen de meeste mensen een stuk dichter bij huis op vakantie. Veel Nederlanders bleven lekker in eigen land, of trokken naar de Ardennen, Duitsland of Frankrijk.

Sindsdien is er veel veranderd. De grenzen zijn (binnen Europa) open gegaan, vliegen is spotgoedkoop en Nederlanders vieren vakantie in elke uithoek van de wereld. Toch is één ding hetzelfde gebleven. Frankrijk is en blijft onder Nederlanders een enorm populaire vakantiebestemming.

Frankrijk is met de auto prima bereikbaar en heeft veel te bieden: van spectaculaire berglandschappen tot prachtige zandstranden. Je vindt er middeleeuwse kastelen die uitkijken over nostalgische dorpjes en romantische riviertjes, maar ook de rauwe geschiedenis van D-Day bij de ruige kliffen van Normandië. Bovenop het gevarieerde landschap bieden de Fransen een heerlijke gastronomische belevenis. De Franse keuken is wereldwijd beroemd en de Franse wijnen behoren nog altijd tot de toppers van de wereld.

De populariteit van Frankrijk is dus hetzelfde gebleven, maar dat geldt niet voor het verblijf. Als ik terugdenk aan vakanties in Frankrijk, denk ik aan een Camping Municipal, waar je je tentje mocht opzetten in de buurt van nogal spartaanse voorzieningen. Die tijd ligt gelukkig ver achter ons. Kamperen in Frankrijk gebeurt allang niet meer met de Franse slag. Integendeel: in Frankrijk kun je nu verblijven in luxe safaritenten of lodges, die al helemaal voor je klaar staan als je aankomt. Glamping heet dat, oftewel Glamorous Camping. Glamping staat voor ruimte, want de tenten zijn groot. Glamping betekent ook een fijne nachtrust, want je slaapt in echte bedden met comfortabele matrassen. En glamping betekent lekker eten. Want ook als je geen gebruik maakt van de vele restaurants kun je prima eten dankzij de volledig in gerichtte keuken.

Glamping in Frankrijk is het walhalla voor wie wil genieten van het leven. En laten we eerlijk zijn, dat willen we toch allemaal? Kijk vandaag nog op www.glampings.com en kies jouw volgende vakantie.

https://www.glampings.com/