Adetec
Image default
Offers

Met deze 5 tips heb jij langer plezier van jouw kleding!

Baal jij ook zo ontzettend wanneer je favoriete trui de prullenbak in moet omdat er pluisjes zijn ontstaan of dat je jouw lievelingsbroek weg moet doen omdat de kleur helemaal vervaagd is? We hebben goed nieuws voor je. Je kunt dit voorkomen! In deze blog delen we 5 tips zodat je langer van jouw trendy dameskleding online kunt genieten. 

Lees het wasvoorschrift

Dit is erg belangrijk en moet je vooral niet vergeten. Toch kijken veel mensen er niet naar. Het labeltje heeft natuurlijk wel een functie. Laat het labeltje vooral zitten in de kleding zodat je altijd even kan spieken hoe je de kleding moet wassen. Vind je het label niet fijn in je kleding? Knip het er dan af, maar gooi het vooral niet weg. Leg het op een plek waar je makkelijk bij kan, bijvoorbeeld bij de wasmachine.

Sorteer je wasgoed

Gooi jij stiekem uit gemak al je was bij elkaar in de wasmachine? Niet doen! Zoals veel mensen wel weten is het van belang om je was op kleur, stof en temperatuur te sorteren. Het is namelijk niet slim om een dun jurkje samen te wassen met spijkerbroeken. De vezels van de stof raken beschadigd in de was doordat de ruwe stof van een jeans wrijving geeft op de stof van je jurkje. 

Doe je kleding binnenstebuiten in de was

Als je langer van je kleding wilt genieten is het belangrijk dat je jouw kleding binnenstebuiten in de was doet, hierdoor slijt de kleding minder aan de buitenkant. Bovendien wordt de kleding net zo grondig gewassen!

Laat de was drogen aan de buitenlucht

Een droger is heel makkelijk te gebruiken, zo hoef je je kleding ook niet op te hangen en bespaar je dus al die moeite en tijd. Toch gaat de kwaliteit van de kleding erg achteruit in de droger. Bovendien loop je het risico dat je kleding krimpt. Wanneer je je kleding in de droger doet, slijt het simpelweg meer en kun je je kleding binnen de kortste keren weggooien, en dat is erg zonde. Sla de droger dus vooral over om de goede kwaliteit van de kleding te behouden.

Strijk op de laagst mogelijke temperaturen

De laatste tip, en zeker niet de onbelangrijkste tip: strijk je kleding op de laagst mogelijke temperatuur én binnenstebuiten. Dit is namelijk echt schadelijk voor je kleding en voorkomt strijkplekken. Hang je kleding op zodat er geen kreukels in komen. Dit scheelt je ook nog eens een paar uurtjes op je vrije middag.

https://www.nummerzestien.eu/