Adetec
Image default
Offers

Onderzoek doen voor je product

Iedere producent kent het wel: onderzoek doen voor je product. Je product op de markt brengen vergt veel onderzoek. Je moet niet alleen weten of je product voldoet aan alle algemene eisen die er zijn, maar je moet ook onderzoeken of het product voldoet aan de wensen van je klant. Zonder dat een klant je product koopt kun je nog zo een mooi product hebben, maar dan heb je er niet zoveel aan. Om nog beter onderzoek te doen voortaan naar je product kun je gebruik maken van user research repository.

 

Tool

De user research repository is de seen tool om nog beter onderzoek te doen. Je kunt hiermee je data opslaan, beheren en ook nog eens delen. Het is een soort kluis waar alle informatie veilig in zit. Alle informatie die je tijdens het onderzoeken hebt opgehaald stop je hierin. Zo kun je altijd het ontwerp, de middelen en de bevindingen terugzien. Naast dit kun je met de user research repository ook nog eens inzicht krijgen om een product te maken wat helemaal aansluit bij je klant. Toch kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken. Als je dat idee hebt dan kun je gebruik maken van user centered design.

 

Centered design

Het user centered design is zeker een handig middel om ook te gebruiken, want hier ga je gebruikers echt betrekken in je ontwerpproces. Misschien handig, zeker als je een product wil maken wat echt aansluit bij je gebruiker. Je kan jezelf wel inbeelden wat een gebruiker graag terugziet in je product, maar misschien val je wel helemaal niet in de doelgroep. Natuurlijk kun je je inleven in deze doelgroep, maar wat is er nu fijner dan echt een goede verdieping hebben in de doelgroep? Daarvoor gebruik je dus deze methode, want hier ga je de gebruikers plaatsen in het hart van het ontwerpproces. Bij iedere stap ga je heel erg goed onderzoeken hoe je gebruiker erover denkt. Als je dit proces toepast dan gaat je product zeker aansluiten bij je gebruikers.

https://www.reveall.co/guides/ux-research/ux-research-repository