Adetec
Image default
Architecture

Oppervlakteruwheid

Informatie over metaalbewerking

Er zijn veel mensen die wel eens het woord: ‘Metaalbewerking’ hebben gehoord. Waar denkt u zelf dan aan? Het bewerken van metaal is niet zomaar een dingetje dat u zelf kunt uitvoeren. Hier bij kunt u het beste aan een professioneel iemand (bedrijf) uw metaal laten verwerken. Your text to link… is hier gespecialiseerd in, in allerlei soorten en maten. Dun, dik, lang of breed? Het maakt niet uit, het kan allemaal. Dit kunnen ze zelfs doen met de hand maar ook machinaal.

Maar hoe werkt metaalbewerking dan precies

Heeft u ook wel eens goed opgelet op de oppervlakte van uw metaal? Vaak komt het voor dat uw metaal ruw is. Soms is dit te zien met het blote oog of voelt u dat als u met uw hand aan het metaal voelt. Regelmatig komt het ook wel eens voor dat mensen daar geen besef in hebben. Maar als het inderdaad ruw aan ziet of hier bij ruw aan voelt, dan spreekt men over: Oppervlakteruwheid.

Polijsten is iets wat heel goed helpt tegen oppervlakteruwheid. Polijsten is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende bewerkingstechnieken. Dit wordt dus gebruikt voor de oppervlakteruwheid glad te maken en hier bij krijgt het ook nog is een super mooie glanzende uitstraling. Het kan zelfs zo glad worden gemaakt, dat het een spiegelende effect krijgt!
Door middel van te polijsten kan ook de oppervlakteruwheid de glij oppervlakte verlagen.

Ook kan Your text to link… handmatig of machinaal slijpen. Slijpen wordt ook vaak gebruikt voor de oppervlakteruwheid. Maar ook om bijvoorbeeld de hoeken en zijkanten van het metaal een vorming te geven. Waar kunt u dan aan denken? Als men dit product rond wilt hebben of de scherpen kanten er van af, of men wilt vierkant in plaats van rond het kan alle kanten op het maakt allemaal niet uit. Slijpen kan ook voor de oppervlakteruwheid gediend worden. De slijpkorrel bepaald vaak de gladheid (ruwheid) van de oppervlakte. Hoe kleiner de korrel is, hoe gladder het wordt. En dan ziet u niks meer van de oppervlakteruwheid. En het eindresultaat ziet er zo goed als nieuw uit!

Mocht u verder nog vragen hebben of wilt u graag uw producten (metaal) laten bewerken en zo mooi en goed mogelijk laten maken? Neemt u dan contact op met Your text to link… en zie ook de mogelijkheden die van toepassing kunnen zijn.

https://vangeenen.nl/rvs-slijpen/