Adetec
Image default
Architecture

Retail Shops, het helpen van kleine bedrijven starten en goed groeien met een retailmerk

De afgelopen jaren heeft online winkelen aan populariteit gewonnen bij een groot aantal mensen, omdat het verschillende voordelen biedt, waaronder concurrerende prijzen en gemak. Maar hoewel online verkopers een breed scala aan producten aanbieden, variërend van technische apparatuur tot kleding, kunnen ze nauwelijks de ervaring benaderen van het binnengaan van een fysieke winkel om de geur van een nieuw boek op te snuiven of om een overhemd te passen voordat het wordt gekocht.

Winkelen, vooral in verkooppunten en winkels, gaat niet alleen over het ruilen van goederen voor geld. Vandaag de dag is de uitdaging voor eigenaars van fysieke winkels zowel esthetisch als functioneel van aard – dat wil zeggen, het verbeteren van de klantervaring. Dat is zeker het geval als je zoek naar producten voor de tuin bij een vergelijksite.

Winkelinrichting omvat verschillende factoren, waaronder verlichting, meubilair, etalages, winkelindeling en zelfs muziek en Wi-Fi-verbinding.

Net zoals huiseigenaren werken met specialisten op het gebied van op maat gemaakte keukens en ander meubilair, werken ondernemers samen met winkelinrichters om tot een optimale winkelinrichting te komen. Hier zijn enkele concepten waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van een nieuwe winkel of het verbouwen van uw huidige winkel, je kiest daarom al snel voor een aantal hulpmiddelen voor bijvoorbeeld beeld en geluid.

  • Het belangrijkste doel bij het ontwerpen van een winkelruimte is toegankelijkheid. Simpel gezegd, het moet voor potentiële winkelbezoekers eenvoudiger worden om door de winkel te navigeren, zodat zij de producten die zij nodig hebben kunnen vinden en bereiken. Dit impliceert een doordachte indeling en plaatsing van de rekken en marketingmateriaal.
  • Ondernemers moeten er ook aan denken dat het loont om ervoor te zorgen dat de klanten het naar hun zin hebben in een winkel. Zo kan het plaatsen van meubilair in een boekhandel met de hulp van winkelinrichters om klanten de ruimte te geven om in een rustig tempo door de titels te bladeren, hun ervaring met het kopen van boeken verbeteren.

Visual merchandising, binnen en buiten de winkel, is ook belangrijk

Het gaat hierbij echter niet alleen om posters en andere marketingdisplays. Het kan ook gaan om het doordachte gebruik van kleuren en design om klanten te verleiden een blik te werpen op producten in een bepaald schap.

  • Met behulp van het internet kunnen de klanten van vandaag gemakkelijk informatie vinden over de producten die zij van plan zijn te kopen. Wat dit betekent voor offline detailhandelaren is dat zij potentiële klanten niet langer hoeven te bestoken met tal van marketingmaterialen. In plaats daarvan moeten zij ernaar streven het de klanten gemakkelijker te maken de artikelen te vinden die zij wensen te kopen.

Winkelinrichting is deels wetenschap en deels kunst. Om de vruchten te plukken van een verbeterde klantenervaring, is het het beste om een ervaren winkelinrichter te zoeken die gedegen en passend advies geeft, zodat de korte- en langetermijndoelstellingen van het bedrijf kunnen worden bereikt.

https://www.iiav.nl/