Adetec
Image default
Offers

Tuinliefhebbers opgelet: zo kies je een goede grasmaaier

 

Wie ervan houdt om in de tuin te werken of te zitten, weet dat er niets boven een vers gemaaid gazon gaat. Geldt dit ook voor jou? Dan snap je ook dat een goede grasmaaier essentieel is. Met een goede grasmaaier wordt je gazon niet alleen mooier, je bespaart ook nog eens een hoop tijd. De kwaliteit van de grasmaaier ligt namelijk hoger en de maaier gaat soepeler door het gras. Met de volgende adviezen koop je een degelijke grasmaaier.

Een goede accuduur

Een grasmaaier met een accu is wel zo praktisch. Je loopt nooit het risico om over je eigen verlengsnoer heen te maaien en het scheelt een hoop gesjouw. Maar je wil natuurlijk wel dat de accu lang meegaat. Dan heb je er het meest aan, zeker wanneer je een groot gazon hebt. Over het algemeen hebben 40V-systemen de hoogste accuduur. Een grasmaaier met dit type accu is dan ook een goede keuze. 

Genoeg vermogen 

Over het algemeen geldt dat hoe dikker en stugger het gras, hoe meer vermogen je grasmaaier nodig heeft om hier goed doorheen te komen. Afhankelijk van jouw gazon kan het dus verstandig zijn om een grasmaaier te zoeken met genoeg Ampère. Maar let er wel op dat een grasmaaier met veel vermogen ook meer energie verbruikt. De accu kan bijvoorbeeld sneller leeg raken. Meer vermogen betekent dus niet direct een betere grasmaaier. Dit hangt volledig af van de oppervlakte en het type gras dat gemaaid moet worden. 

Een kooimaaier of een cirkelmaaier 

Doorgaans kun je kiezen uit twee soorten grasmaaiers: een kooimaaier en een cirkelmaaier. De kooimaaier of handmaaier wordt voortgeduwd en zet de beweging van de wielen om in de rotatie van een rad met messen. Een kooimaaier snijdt het gras recht af, waardoor het gazon erg netjes oogt. Deze maaiers zijn doorgaans een stuk goedkoper dan cirkelmaaiers omdat ze niet elektrisch of middels benzine worden aangedreven. Cirkelmaaiers worden wel elektrisch of met benzine aangedreven en hebben een horizontaal draaiend mes aan de onderkant van de maaier. De snelle draaibeweging van het mes zorgt ervoor dat het gras wordt afgesneden. 

Ga voor kwaliteit 

Welke grasmaaier je ook kiest, kwaliteit is belangrijk. Zorg daarom dat je een grasmaaier altijd aanschaft via een specialist. Zij kunnen je goed adviseren over de beste keuze voor jouw gazon. Bovendien kun je hier ook vaak weer terecht voor het onderhoud van de grasmaaier. Zij vormen altijd een vertrouwd aanspreekpunt.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/