Adetec
Business

Uiterlijk steeds belangrijker

Voor vrouwen is het uiterlijk erg belangrijk. Het is misschien tegenwoordig wel belangrijker geworden dan dat het de voorgaande jaren is geweest. Zo is sociale media hier ook een grote factor in waarin je veel perfecte foto’s ziet van vele verschillende mensen. Hierdoor willen veel vrouwen ook er zo uit zien en hier willen zij veel voor doen.

In de vorige eeuw leek vooral kleding een grote rol te spelen. Kleding en ook het kapsel was een belangrijke factor van hoe je overkwam en of je wel of niet voldeed aan het schoonheidsideaal dat toen bestond. Echter lijkt sinds de eeuwwisseling dit schoonheidsideaal veranderd te zijn en wordt het nastreven hiervan steeds complexer en verregaander dan voorheen. Make-up deed bijvoorbeeld zijn intreden en werden de pruiken, nepnagels en extensions erg populair. Daarnaast kwam iedereen veel vaker in aanraking met de schoonheidsidealen door het internet en de opkomende globalisatie.

Zo worden momenteel cosmetische ingrepen ook steeds populairder. Voor Amerikaanse beroemheden lijkt het vaker alsof je een uitzondering bent waneneer je geen plastische chirurgie of cosmetische ingreep hebt ondergaan, en lijkt het steeds normaler te worden. Jongere vrouwen zijn vaak erg ontevreden over hoe zij er uit zien en de borsten zijn vaak iets waar zij onzeker over zijn. Hierdoor zouden vele graag een borstvergroting willen. Maar ook een borstverkleining of een ingreep om de vorm van de borsten te veranderen komen erg vaak voor. Een borstvergroting laten doen is tegenwoordig de meest uitgevoerde plastische operatie in Nederland.

De reden dat vrouwen vaak ontevreden zijn over het uiterlijk en vinden dat zij er anders uit moeten zien komt door sommige door de onrealistische beelden die overal op het internet zichtbaar zijn. door modebedrijven en modellen wordt er een onrealistische standaard op de wereld gecreëerd waar vrouwen denken dat zij aan moeten voldoen. Hierdoor gaan veel vrouwen twijfelen aan zichzelf en besluiten zij toch plastische chirurgie.

http://faceland.nl