Adetec
Image default
Tourism

Vakantie Algarve

 

Aljezur en omgeving h3>

Aljezur is een aantrekkelijk stadje met witte huizen, die aan weerzijden van een rivier tegen een heuvel op liggen. Bovenaan de heuvels vindt je een mooi kasteel uit de 10e eeuw. De nabije kust Arrifana is een echt surfstrand met daaromheen veel winkels, hotels en surfcursussen. De Aljezur staat ook bekend om zijn gegrilde vis, markten en ezels. Vanaf de Aljezur rijdt er een bus p regelmatige tijden naar Lagos. Ook kun je een mooi route maken vanaf Villa do Bispo en kom je zo langs verschillende mooie stranden.

Vakantie Algarve Aljezurh3>

Maak een leuke roadtrip vanaf Villa do Bispo en stop bij verschillende stranden! Rij vervolgens door naar Aljezur om daar heerlijk te lunchen bij een van de vele leuke restaurants. Bezoek de vis en groente markt bij de brug en maak een wandeling de heuvels op naar het kasteel. Wil jij leren surfen in de Aljezur neem dan eens een kijkje bij https://algarvetips.nl/surfen-in-aljezur/ Wat ook een echte aanrader is ‘Huur een fiets bij https://algarvetips.nl/fietsen-in-aljezur/ je krijgt een mooie route mee zodat je alle prachtige plekjes ontdekt. Met de elektrische mountainbikes kun je zonder al te veel moeite genieten van lange tochten door de natuur. Alle elektrische mountainbikes zijn uitgerust met een motorondersteuningssysteem perfect geschikt voor een rit in de bergen.

Doen met kinderen in de Algarve

Ben jij met je kinderen op vakantie in de Algarve en bezoek jij de Aljezur? Boek dan deze suptour! Als je van het buitenleven houdt, omringd bent door de natuur en watersporten, probeer dan Stand-up Paddle Boarding in het westen van de Algarve. Deze tour is ideaal voor alle leeftijden en neemt je familie of vrienden mee langs de rivier de Ribeira de Aljezur tot aan het oceaanstrand van Praia da Amoreira. Deze riviertour is vrij vredig en ontspannend, maar het is een leuke, ver-kwikkende peddel, perfect om de sport van SUP te leren. Natuurlijk is dit niet alleen leuk voor kin-deren. Wil jij rustig leren suppen dan is dit ook e ideale plek. De prijs voor kinderen is €30,00 en voor volwassen €50,00.

Eten en drinken Algarve Aljezur

Italiaans restaurant Arte Bianca is een geliefde plek voor locals voor pizza’s en staat be-kend om hun goede keuze uit vegetarische opties. Wij raden restaurant Varzea ook aan. Ook in het hartje van Aljezur maar onopvallend vindt je Restaurant Cervejaria Pontá Pe. Dit res-taurant heeft een leuk terras vlak naast de markt en brug, heerlijk eten en vriendelijke bedie-ning Boek je vakantie algarve vandaag nog! 

https://algarvetips.nl/vakantie-algarve/