Adetec
Image default
Offers

Welke koelkast is geschikt voor jou?

Op zoek naar een nieuwe koelkast moet je een aantal keuzes maken. De meeste keuzes zijn op zichzelf niet zo moeilijk, als je weet waar je op moet letten. Hieronder hebben we een aantal keuzes op een rij gezet. Welke koelkast kopen is daardoor voortaan een makkelijke vraag.

Vrijstaand of inbouw

De eerste keuze die je moet maken is of je een vrijstaande koelkast of een inbouw variant wil. Een inbouwkoelkast wordt mooi weggewerkt in je keuken. Om deze reden worden deze modellen ook vaak samen met de keuken gekocht. Wanneer je een inbouwkoelkast wil plaatsen in een bestaande keuken is dit ook mogelijk, maar vanwege de precieze afmetingen is dit wel lastiger. Een vrijstaand model is meestal goedkoper en biedt van binnen vaak meer ruimte.

De soort koelkast

De volgende keuze is de soort koelkast die je wil. Er zijn verschillende modellen, waarvan we de meest voorkomende op een rijtje hebben gezet:

  • Koel-vriescombinatie

  • Dubbeldeurs koelkast

  • Amerikaanse koelkast

  • 3 of 4 deurskoelkast

  • Tafelmodel

Allemaal hebben ze een andere indeling en bieden ze weer andere voor- en nadelen.

Wil je een vriesvak?

Je kunt een koelkast kopen met een vriesvak, of je gaat voor een aparte vriezer. Beiden hebben natuurlijk voordelen. Met een no frost koelkast hoef je de vriezer nooit te ontdooien. Je moet een no frost overigens wel alleen in je diepvries hebben, niet in je koelkast zelf.

Let op het energielabel

Een energiezuinige koelkast biedt natuurlijk veel voordelen, voor zowel je portemonnee als voor het milieu. A is de meest zuinige energieklasse, G de minst zuinige. Let hier ook goed op!

Overige zaken om rekening mee te houden

Verder kun je nog kijken naar de gebruiksvriendelijkheid, uiteraard de prijs, de ruimte die je krijgt, de deuren, hoeveel standen er zijn en eventueel design. Als je er echt niet uitkomt kun je ook kijken naar een koelkast test, waarbij vaak duidelijk wordt wat de beste koelkast is. Deze vind je onder anderen op de website van Gereedschap Expert. Doe er je voordeel mee!


https://www.gereedschap-expert.nl/