Adetec
Image default
Architecture

Zijn de beste bosch keukenmachines de moeite waard?

Zijn de beste bosch keukenmachines de moeite waard?

Dure keukenmachines kunnen tot de beste op de markt behoren. Maar voordat u iets koopt, moet u het motorvermogen en de garantiemogelijkheden controleren. Veel machines hebben één algemene garantieperiode en een aparte garantie voor de motor zelf. Deze informatie, naast het vinden van een model met alle hulpstukken die u waarschijnlijk nodig zult hebben en hoe regelmatig u uw beste bosch keukenmachine zult gebruiken, moet aangeven hoeveel u moet uitgeven.

Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenmachine

De beste bosch keukenmachine leren gebruiken is mooi. Dit ene technologische keukenartikel maakt je leven immers een stuk gemakkelijker! Tijd besparen in de keuken is altijd mooi meegenomen.

 • Bepaal de grootte van de kom die je nodig denkt te hebben. Zoals ik al zei, is mijn processorkom 11 kopjes groot.
 • Zorg ervoor dat de messen van roestvrij staal zijn voor de beste kwaliteit.
 • Controleer de functies op de processor. Kijk welke messen en schijven worden meegeleverd, en of er meer te bestellen zijn als je merkt dat je andere taken hebt voor je processor!
 • Een brede trechter is ideaal voor het hakken en snijden van grote groenten. Sommige hebben brede buizen en een optionele smallere pusher binnenin voor kleinere items.
 • Controleer het vermogen en de wattage. Het wattage van mijn machine is 625. Een functie als deeg mengen vergt meer vermogen; hakken en snijden minder.
 • Controleer of de onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn. Maar als u de onderdelen in de vaatwasser doet, plaats ze dan niet te dicht bij het verwarmingselement. Het bovenste rek is de veiligste plaats.
 • De behuizing en het onderstel kunnen veel spanning en trillingen ondergaan. Kies een model met een stevige behuizing en basis om te voorkomen dat de machine tijdens het werken over het aanrecht beweegt.
 • Hoe is de garantie? Controleer de dekking op onderdelen en de motor en kijk hoe gemakkelijk het is om een onderdeel te vervangen als dat nodig is.
 • Koop een processor van goede kwaliteit (zoals deze) en u hoeft het geld maar één keer uit te geven.

Veiligheidstips voor de keukenmachine

Net als bij elk ander apparaat (zoals de instant pot, bijvoorbeeld) zijn er veiligheidsmaatregelen die u in acht moet nemen:

 • Houd uw handen, spatels en gebruiksvoorwerpen uit de buurt van de messen wanneer deze draaien. Steek uw handen niet in het apparaat tenzij het is uitgeschakeld en de stekker eruit is getrokken.
 • Zet de werkkom vast voordat u de messen plaatst en de beste bosch keukenmachine aanzet.
 • Gebruik de food pusher om ingrediënten aan de kom toe te voegen, nooit uw handen. Steek nooit uw vingers in de toevoerbuis of de werkkom wanneer het apparaat is aangesloten.
 • Zorg er altijd voor dat uw keukenmachine is uitgeschakeld voordat u voedsel verwijdert of hem uit elkaar haalt en schoonmaakt.
 • Als u klaar bent met de beste bosch keukenmachine, verwijdert u de werkkom van de basis van de machine voordat u de schijven of messen verwijdert.

Veelgestelde vragen

Gebruiken koks keukenmachines?

Absoluut! Hoewel chefs kunnen bogen op ongelooflijke mesvaardigheden, zijn er maar weinig professionele keukens zonder een industriële keukenmachine, zoals de Robot Coupe of Magimix, die beide uren voorbereidingstijd besparen en essentieel zijn om keukeningrediënten optimaal te benutten.

Wat is de sterkste keukenmachine?

Een van de kenmerken van een sterke bosch keukenmachine is de motor en het vermogen erachter. Over het algemeen geldt: hoe sterker de motor, hoe langer de machine meegaat, dus let hierop en op de vele hulpstukken die bij de keukenmachines worden geleverd.

Hoe lang gaan keukenmachines mee?

Over het algemeen kan een bosch keukenmachine vier tot tien jaar meegaan, afhankelijk van factoren als hoe regelmatig u uw machine gebruikt, of een model vaatwasmachinevriendelijk is en het motorvermogen.