Adetec
Image default
Marketing

Waarom zijn de kosten van online marketing zo verschillend?

Online marketing is zo gigantisch breed en dat is ook de reden waarom de kosten vaak kunnen verschillen. Je hebt namelijk meerdere manieren om het in te zetten en ieder bedrijf heeft een andere strategie nodig. 

Hoeveel concurrentie kent jouw branche?

Hoe meer concurrentie jouw branche heeft en hoe sterker ze online zijn; hoe meer jouw online marketing gaat kosten. Een online marketing bedrijf moet er namelijk veel meer tijd in gaan steken om goede resultaten te behalen en zullen zich ook veel meer moeten verdiepen in jouw bedrijf/branche. Ben je een MKB bedrijf in een minder concurrerende branche, dan zal dit dus ook minder nodig zijn.

Zoekmachine marketing

Ga je kijken naar Google Ads dan komt het stukje hierboven over concurrentie terug. Je betaalt bij Google Ads per bezoeker ‘CPC: cost per click’ en de kosten hangen hier sterk af van de concurrentie. Ben jij een lokale ondernemer en wil je bijvoorbeeld gevonden worden onder opticien Bergen op Zoom, dan zullen de kosten per click minder zijn dan dat je landelijk gevonden wilt worden onder payroll.

Voor de organische zoekresultaten is het makkelijker bovenaan te komen als er weinig concurrentie is, kost dit minder tijd en daarom is het ook goedkoper.

Voor deze specifieke tak zal ik je altijd adviseren om een online marketing partij in te schakelen gespecialiseerd op zoekmachine marketing.

Linkbuilding

Voor linkbuilding zijn er ook weer veel verschillende manieren om in te zetten en ook hier is concurrentie een belangrijk onderdeel. Heb je weinig concurrentie, dan kan je ook op een makkelijke manier linkbuilden. Je kan je bijvoorbeeld aanmelden bij startpagina’s en daardoor meer autoriteit vergaren, maar heb je meer concurrentie dan heb je krachtigere backlinks nodig en is dit veel moeilijker om te verkrijgen. Je zal moeten zorgen voor goede artikelen en zorgen dat je deze kan plaatsen om relevante websites.

https://allinone-media.nl